Patiëntenervaringen

Patiënten aan het woord over hun behandeling

Hi Daphne,

Na ruim twee jaar te maken te hebben met een HPV virus wat maar op en af ging en de daarbij behorende onrustige cellen wilde ik in plaats van laten weghalen een poging wagen het weg te krijgen. Dit door minder hard te werken maar ook door middel van – in ogen van de reguliere gezondheidszorg – een alternatieve aanpak.

In het verleden al eens van dichtbij meegemaakt wat bioresonantie kan betekenen, nu vijf jaar later weer de weg naar Daphne gemaakt. Daphne gaf aan dat ze eerst de overgang wilde aanpakken omdat dat OOK stress is voor het lichaam. Daar ik te maken had met enorm veel opvliegers en de daarbij behorende ongemakken, kon ik dit alleen maar beamen. En wat gebeurde er? Na twee van de drie behandelingen had ik geen opvliegers meer en nu een half jaar nog steeds niet. Wat een verademing en dat gaf hoop voor het virus. Daarna vijf behandelingen gehad en deze week de uitslag van mijn uitstrijkje: van pap3a naar 1! Wat een feest. Ik kan iedereen van harte aanraden een bezoekje aan Daphne te wagen, het helpt! Dank je wel lieve Daphne!

Liefs

Rilana


Van “overleven” naar leven met Long Covid

Long Covid zorgde er al meer dan een jaar voor dat ik in een overlevingsstand stond . Dat ik mezelf compleet kwijt was.

Ik had allerlei klachten, erg moe, veel hoofdpijn, kon niet tegen prikkels, geen reuk meer, slecht slapen, concentratieverlies, en een lichaam dat compleet van slag was. Wanneer ik iets teveel deed werd ik bestraft met migraineaanvallen van een aantal dagen. Ik was erg moe, alleen de gedachten aan activiteiten was soms teveel. “Hoe kom ik deze dag weer door? De klachten waren soms zo divers dat ik zelfs de gedachten heb gehad of het toch niet tussen mijn oren zat.

Naast de strijd om weer beter te worden, kwam ook het deels arbeidsongeschikt worden steeds dichterbij. Dit gaf extra stress, iets dat ik er niet bij kon gebruiken. Na een volledig Long Covid programma van 1 jaar was ik nog steeds niet op mijn oude niveau. Ik wist niet meer wat te doen, was moedeloos geworden. Gelukkig kwam ik op het idee om naar Daphne te gaan.

Wat ik erg prettig vond is dat ze aangaf een paar behandelingen te proberen dan te kijken of het effect heeft en zo niet dan te stoppen. Dus niet onnodig doorgaan Na de eerste behandeling ging ik naar huis met een advies m.b.t. voeding en om supplementen en vitamines te gebruiken.
Al snel merkte ik verbetering; maar ik durfde niet te vroeg te juichen, na de tegenvallers van afgelopen jaar. Maar na een paar weken kon ik er niet meer omheen. Ik had weer energie om dingen te ondernemen .

Van overleven naar leven.
Zelfs nu de behandelingen afgelopen zijn merkt ik nog steeds verbeteringen. Zo had ik al een jaar geen reukvermogen meer, nu krijg ik steeds meer reuk terug. Ik besef elke keer weer wat ik allemaal heb gemist. Al met al wordt mijn leven elke dag weer een beetje completer. De kans dat ik deels arbeidsongeschikte wordt verklaart is voorlopig ook van de baan.

Wat ben ik blij dat ik bij Daphne de behandelingen heb gehad.


MIJN LEVEN BEGON BIJ 58 DANKZIJ DAPHNE
Al mijn hele leven voelde ik me ” niet lekker” , veel hoofdpijn, misselijk , moe, futloos en down. Huisarts en allergoloog konden niks ontdekken. Via een tip van een kollega kwam ik in kontakt met Daphne. Mijn eerste afspraak met haar had ik op 10 mei 2012, ik was weer zo beroerd, onderweg nog de auto aan de kant moeten zetten om te braken. Ik had altijd n plastic zak bij de hand! Hondsberoerd strompelde ik de trap op bij Daphne en liet me op de stoel vallen, schoon zakje bij de hand!

Daphne begon te meten en na een half uur vertelde ze me het resultaat: mijn lijf reageerde heel heftig op
KOEMELK, CITRUSVRUCHTEN , SPINAZIE , RAUWE TOMAAT(nachtschade)

Dat verklaarde waarom ik al vanaf de kleuterschool minstens 1x per week om 16u spugend uit school kwam: smorgens kregen we schoolmelk ( jakkie, maar melk moest), we aten tussen de middag warm, mijn moeder overgoot bijna alle groenten met n bechamelsausje, als toetje vla of yoghurt of n sinaasappel.

Ik was zó blij dit te horen, maar ook verdrietig dat dit niet 50 jaar eerder ontdekt was…maar toen ik me heel snel zo fit , energiek en blij ging voelen ben ik vooruit gaan kijken en hoop ik me nog 30 jaar zo gezond te kunnen voelen.
Inmiddels zijn we 7 jaar verder en word ik nog iedere morgen verbaasd wakker dat ik me zo energiek voel. Ik hoef geen afspraken meer af te zeggen want ik kan nu vertrouwen op mijn lijf. Elk jaar stuur ik op 10 mei n kaartje naar Daphne om haar te melden dat ik weer n jaar ouder ben in mijn nieuwe leven.

Josée 65 jaar Oosterhout, 4 okt 2019


Recent kreeg ik een mail van een cliënt die ik ongeveer een jaar geleden behandeld heb voor acrylatenallergie. Zij kon haar werkzaamheden niet meer uitvoeren omdat er grote blaren op haar handen ontstonden wanneer zij door haar werk in aanraking kwam met acrylaten. Na ongeveer 7 behandelingen ging zij weer aan het werk. Het is altijd leuk om na zo’n tijd te vernemen dat het iemand nog steeds goed gaat (lees hieronder).

Hallo Daphne,

Hierbij even en update van hoe het gaat met A. haar hand. (Acrylaat allergie). Het gaat nog steeds prima, de klachten zijn nog steeds voor 95% weg. Af en toe is er een beetje jeuk, maar gaat na een paar dagen vanzelf weer weg.
Wel heeft ze nog last van haar nagel, het lijkt wel of deze waar de nagel de vinger verlaat het niet echt vast wil zitten, ook schilfert het daar.
Soms zit het in de weg, maar ze kan er wel goed mee werken.

Tot zover, groeten A. en E.


Hallo Dapnhe, alles goed met je !

Met mij gaat het helemaal geweldig, nergens geen last meer van !
Toen ik December bij je binnen stapte, had ik nooit verwacht dat het zo’n succes zou zijn.
Wat melkallregie al niet kan veroorzaken, maar…. alle klachten zijn weg, meer energie, geen last van hooikoorts meer !!
Ook met mijn astma gaat het erg goed, gebruik m’n ‘pompjes’ bijna niet meer.
Kortom ik raad het iedereen aan, wat een paar behandelignen kunnen doen is ongelofelijk !

Met vriendelijke groet,


Beste Daphne,

Met het gevoel “eerst zien en dan geloven”  ging ik naar je toe de eerste keer. Dat gevoel was meteen weg toen je alle allergieën er “zomaar” uitpikte. En zie het resultaat ….. in zeer korte tijd zit ik weer vol energie. Familie en vrienden weten niet wat ze zien. En natuurlijk ben ik zelf ontzettend gelukkig dat ik weer alles kan.

Ontzettend bedankt!! Veel succes voor een ieder die je nog gaat helpen.


Hoi Daphne,

Het gaat nog steeds hartstikke goed met me, ben er heel blij mee.

Ik wilde je even laten weten dat ik vandaag in het ziekenhuis een allergietest heb laten doen (ja, ja ongelovige thomas als ik ben … haha) en wat kwam eruit? Dat ik alleen nog maar allergisch ben voor berkenbomen en katten, precies wat je me hebt verteld!! Wonderlijk! Dus ik kom in het nieuwe jaar nog een keer naar je toe voor deze twee dingen. Wilde ik je eventjes laten weten.


Ha Daphne,

Nog geen twee jaar geleden stapte ik hopeloos bij je binnen met een allerlei aan allergieën. Nu ben ik alweer zes maanden in Azië landen vol met soja, pinda en tarweprodukten, zonder grote problemen! Je hoort het vast vaker, maar de therapie heeft mijn leven verandert! Reizen in Azië, waar eten zo’n belangrijk aspect van de cultuur is had ik vast heel anders beleefd als ik jou niet had gevonden. Nogmaals veel dank!


Nagelstyliste/allergie voor acrylaten

Een 38-jarige nagelstyliste met een eigen nagelstudio belde mij op of er iets te doen valt aan een allergie voor acrylaten. Haar handen waren door het eczeem erg aangetast evenals haar ogen en achter haar oren. De dermatoloog adviseerde haar een ander beroep te zoeken. Bij het eerste consult heb ik haar uitgebreid getest en het blijkt dat zij inderdaad een allergie voor acrylaten heeft. In eerste instantie is zij wat skeptisch omdat zij al vele therapiën heeft geprobeerd en niets heeft geholpen.
Na een eerste behandeling verergerden haar klachten. Dit is heel normaal en wijst erop dat er genezende processen in het lichaam in gang worden gezet. Na de zevende behandeling kwam ze opgetogen van vakantie terug voor een laatste behandeling. De allergie voor acrylaten was niet meer meetbaar en het eczeem boven op de hand was verdwenen en de handen waren zelfs bruin. De binnenkant van haar handen, die erg ontstoken waren geweest, waren ook goeddeels genezen, op wat kleine droge plekjes na. Ook het eczeem bij de ogen en oren was verdwenen.


Huisvrouw/koemelkallergie

Belt naar de praktijk voor een spoedafspraak met de volgende klachten. In een maand tijd is zij 10 kg afgevallen, zeer vermoeid, verstoppingen van de darmen, ontstoken maagslijmvlies, verdroeg nauwelijks nog voedsel, na een maaltijd moest zij vaak braken.
Na een nauwgezet onderzoek bleek zij een koemelkeiwitallergie te hebben. Na haar naar huis te hebben gestuurd met een streng koemelkeiwitvrij dieet kwam zij na twee weken weer naar de praktijk. Er zat een andere vrouw voor mij. Zij vertelde dat haar klachten al nagenoeg verdwenen waren en opgetogen gingen wij verder met de behandeling voor haar koemelkeiwitallergie. Na 7 behandelingen was er geen koemelkeiweitallergie meer aanwezig en kon de patiënt beginnen met het rustig toevoegen van melk in haar dagelijkse voeding.


Peuterleidster/hooikoorts

Midden juni kwam er een peuterleidster naar de praktijk die werd gebracht door haar man omdat haar ogen zo geïrriteerd waren door de hooikoorts dat zij nauwelijks nog iets kon zien. Ook had zij zich bij haar werkgever ziek gemeld omdat zij niet met de kinderen van de crèche naar buiten kon. De ogen waren bloeddoorlopen en traanden hevig. Daarbij was zij ook erg benauwd en haar neus liep doorlopend. Na het testen bleek zij een allergie voor verschillende grassen te hebben. Eerst heb ik de hooikoortsklachten aangepakt. Na de eerste behandeling kwam zij al weer zelf met de auto naar de praktijk en na de tweede behandeling kon zij de tuindeuren weer openzetten. Wij besloten in augustus de achterliggende oorzaak van de allergie te behandelen zodat de klachten ook in de toekomst wegblijven.


Meisje 1,5 jaar oud eczeemklachten

Een moeder met een meisje van anderhalf jaar oud meldt zich bij de praktijk. Het kind heeft eczeem achter de oren, in de knie- en armholtes, op de buik en rug. Ook is ze vaak wat benauwd en is ze chronisch verkouden. Het kind een behoorlijk droge huid en veel last van jeuk. Na het intakegesprek test ik met verschillende testbuisjes en daaruit blijkt dat zij een koemelkeiwitallergie heeft en allergisch is voor de hond. Zij blijken ook een hond te bezitten. Besloten wordt een koemelkeiwitvrij dieet te beginnen zodat de behandeling kan worden gestart. Na een aantal weken zijn de klachten al behoorlijk verbeterd. De huid is minder droog en het eczeem begint een rustiger beeld te vertonen. Een paar weken later blijken de klachten plotseling weer heviger te zijn geworden. Ik bespreek uitgebreid met de moeder wat het kind te eten krijgt omdat ik een dieetfout vermoed. Inderdaad blijkt de moeder van een merk crackers gewisseld te hebben en hierin blijkt toch het koemelkeiwit te zitten. Gelukkig neemt het eczeem weer af. Nadat bij de laatste test geen allergie meer voor koemelkeiwit meer meetbaar is blijkt het kind toch niet geheel van de klachten te zijn verlost. Vermoedelijk speelt de allergie voor de hond hierin nog een rol. Ook de allergie voor de hond wordt aangepakt en na drie extra behandelingen heeft het kind geen eczeem, is ze niet meer benauwd en ook niet meer verkouden. Langzamerhand is de moeder weer begonnen met wat koemelk in het dieet door te voeren wat goed door het meisje wordt verdragen.


Een mailtje

Een aantal maanden geleden kreeg ik een telefoontje van een nagelstyliste die ten einde raad was omdat de uitoefening van haar beroep belemmerd werd door ernstige eczeemklachten als gevolg van een acrylatenallergie. Na de behandeling succesvol te hebben afgerond ontving ik de volgende mail van haar.

Deze mail even om je te laten weten dat het helemaal goed met mij gaat!

Ik ben een paar maanden bij je in behandeling geweest voor eerst mijn acrylaat-allergie en daarna de koemelkallergie.

De eerste dagen na de therapie heb ik mij nog gehouden aan het koemelkdieet. Daarna ben ik voorzichtig weer begonnen met melkprodukten eten.
Moet eerlijk zeggen dat ik de stappen voor de dieetopbouw niet helemaal heb nageleefd (verrassend …), maar ik heb gewoon nergens meer last van! Alles kan ik weer eten en 0,0 reactie.
Echt melk drinken heb ik nog niet gedaan, laatst wel een slok en dat ging ook goed.
Kortom: ik ben superblij…..

Ook werk ik de laatste weken gewoon weer met 1 paar handschoenen en dit gaat ook geweldig. Nog iets wat reactie als ik mjin eigen nagels doe, maar dat is te verwaarlozen.

Nogmaals super bedankt voor je hulp en alvast hele fijne feestdagen en een geweldig 2011 gewenst.

Bioresonantiepraktijk Kortebein-Klaver

Daphne Kortebein-Klaver
Pastoor van de Loolaan 25
6823 BC Arnhem

Neem contact op

Beroepsverenigingen

RBCZ: 911637R

VBAG: 2090816A

Aansprakelijkheid

Bioresonantietherapie is geen vervanging van reguliere zorg. Neem bij twijfel contact op met uw huisarts. Bel bij een noodgeval altijd 112.