Allergiepreventie

Je kan bij Kortebein-Klaver terecht voor uiteenlopende allergieën zoals hooikoorts, kattenallergie en huisstofmijtallergie. Maar ook contactallergieën, zoals voor acrylaten. Met hulp van de Bicom® krijg ik snel inzicht in verstoringen van het immuunsysteem. Daarna laat ik zien waar jouw lichaam te heftig op reageert en waar jouw lichaam goed op reageert. Dat levert vaak al veel duidelijkheid en rust op.

Dankzij mijn holistische aanpak help ik jou vervolgens bij het oplossen en voorkomen van allergische reacties. We bouwen weer tolerantie op door het immuunsysteem gericht te trainen. Dit doe ik al jaren met succes.

Hoe ontstaat een allergie?

Ons immuunsysteem verdedigt ons lichaam tegen vervelende stoffen en micro-indringers uit de omgeving. Daar sta je vaak niet bij stil, totdat je een allergie ontwikkeld. Dan reageert het immuunsysteem te heftig op iets uit de omgeving. Daardoor krijg je vaak last van zichtbare klachten, maar ook onzichtbare klachten. Denk aan uitslag (eczeem), nies- en hoestbuien, tintelingen en/of vermoeidheid.

Volgens de WAO (World Allergy Organisation) heeft in 2025 bijna 50% van de Europeanen een vorm van allergie. Deze enorme hoeveelheid wijten zij aan de invloeden van onze moderne levensstijl. Een daarvan is luchtvervuiling. De steeds hogere concentraties vervuiling in de lucht lokt overgevoeligheid uit van ons immuunsysteem. Daardoor zien we steeds meer gevallen van astma, KNO-klachten (vooral bij kinderen) en sinusitis. Ook stress beïnvloedt het immuunsysteem. Als ons lichaam (te lang) onder druk staat van stress dan gaat ons immuunsysteem hard aan het werk om ons te beschermen. Daardoor  raakt het lichaam vaak volledig uit balans.

Deze invloeden dragen bij aan het ontwikkelen van een allergie, een bestaande allergie terug laten komen of een allergie zelfs heviger maken. Ik zie bijvoorbeeld steeds vaker patiënten die last krijgen van hooikoorts, ook op latere leeftijd. Of patiënten die dachten er allang overheen te zijn gegroeid. Gelukkig kan het immuunsysteem met wat hulp weer grotendeels herstellen.

Allergiepreventie

Pijnbestrijding

PMS en overgangs-klachten

Afvallen (onderdeel behandeling)