Daphne Kortebein-Klaver heeft een bloeiende bioresonantiepraktijk in Arnhem. Zij behandelt patiënten met verschillende allergieën. Ook bakkers met een grondstofallergie kan ze naar eigen zeggen helpen. Na behandeling is meer dan 80 procent van haar cliënten, soms in combinatie met een tijdelijk dieet, klachtenvrij.

‘Grondstofallergie vaak te herleiden tot voedselallergie’

Op haar site getuigen patiënten over de succesvolle behandeling. Brigitte bijvoorbeeld heeft al 21 jaar een eigen nagelstudio, maar kan haar werkzaam- heden niet meer uitvoeren vanwege grote blaren op haar handen. Brigitte probeert tevergeefs verschillende therapieën om van haar eczeem af te komen. Ze staat op het punt zich te laten omscholen als ze met Daphne Kortebein-Klaver in contact komt. Zeven behandelingen later zijn de klachten voor 95 procent weg en kan ze, weliswaar met handschoenen, haar werkzaamheden weer uitvoeren. Therapeut Kortebein-Klaver (46) behandelt patiënten met uiteenlopende (allergie)klachten en (beroeps)ziekten. Behalve nagelstylistes genas ze ook audiciens en orthodontie-assistenten met een acrylaatallergie. Met de behandeling van bakkers heeft ze geen ervaring, toch klopte Kortebein-Klaver bij de redactie van Bakkerswereld aan, omdat grondstofallergie ‘een groot probleem’ is. “Allergieën hebben grote impact, zeker als iemand zijn of haar beroep niet meer kan uitoefenen.

De bioresonantietherapie is een alternatieve geneeswijze en nog niet zo bekend in Nederland, maar boekt zulke goede resultaten, dat ik bakkers daarover graag wil informeren.”

Weggestuurd

Kortebein-Klaver startte in 2004 haar praktijk in Arnhem en behandelt wekelijks zo’n 28 cliënten. “Vaak voelen ze zich weggestuurd door de reguliere geneeskunde.” Zo verging het haar zelf tien jaar geleden ook. Haar 6-jarige dochter had onverklaarbare buikpijnen en vaak last van oorontstekingen. Tests wezen niets uit, tot ze na een lange zoektocht bij een bioresonantiethera- peut terechtkwam die haar vertelde dat haar dochter een koemelkeiwitallergie had. De behandeling was succesvol. Ook familieleden hadden baat bij de therapie. Na verschillende studies in Nederland en Duitsland – waar de therapie al langer bestaat – besloot ze zelf een bioresonantiepraktijk te starten. Voor die tijd werkte ze als opleider in de ict bij de Provincie Gelderland.

Meer dan 80 procent van haar patiën- ten is klachtenvrij of heeft aanzienlijk minder klachten na een behandeling. Uit onderzoeken blijken genezingsper- centages tussen de 70 en 90 procent niet ongebruikelijk, meldt de site bioresonantie.nl. Daarop wordt verwe- zen naar literatuur en wetenschappe- lijke studies over bioresonantie. Volgens Kortebein-Klaver staat een allergie nooit op zichzelf. Vaak is er sprake van meer allergieën. Tijdens de intake en de test daarna gaat zij op zoek naar de hoofdoorzaak, die vaak te vinden is in de voeding, ook als een bakker een long- of luchtwegaandoe- ning heeft als gevolg van rondstuivend meel. ‘Waarom heeft de ene bakker daar wel last van en de andere niet?’ Tarwe en melk blijken de meest voor- komende boosdoeners; 80 procent van haar patiënten gaat dan ook naar huis met een tijdelijk dieetadvies. Volgens de therapeut komt dit ‘puur omdat ons voedsel zo wordt bewerkt’.

Bron: Bakkerswereld